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基本情報
氏名 |
沖 智之 |
氏名(カナ) |
オキ トモユキ |
氏名(英語) |
OKI TOMOYUKI |
所属 |
中村学園大学 栄養科学部 栄養科学科 |
職名 |
教授 |
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- Comparisons of Non-Volatile and Volatile Flavor Compounds in Frozen Concentrated Orange Juice Imported from Several Countries/Musou-Yahada, Ayumi
Yamamoto, Kenta Orita, Ayane Oki, Tomoyuki Ohta, Hideaki/JOURNAL OF THE JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-NIPPON SHOKUHIN KAGAKU KOGAKU KAISHI
- 紫サツマイモ飲料の摂取がヒト血清肝機能マーカーに及ぼす効果を評価したランダム化二重盲検プラセボ対照群間並行試験の再解析 狩野光芳
渡邉治 沖智之 後藤一寿 石川文保 薬理と治療 2018-03-20
- Double-blind, placebo-controlled pilot trial of anthocyanin-rich purple sweet potato beverage on serum hepatic biomarker levels in healthy Caucasians with borderline hepatitis. European journal of clinical nutrition 2017/02
- Functional components in sweetpotato and their genetic improvement. Breeding science 2017/01
- A Modified Method for the Determination of Acylated Anthocyanins in Purple-fleshed Sweet Potato (Ipomoea batatas (L).) Tubers by High-performance Liquid Chromatography with Visible Absorption Oki Tomoyuki
Sato-Furukawa Maki Terahara Norihiko FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 2017-11
- ゴマ「まるひめ」およびナタネ「ななはるか」の圧搾油の酸素ラジカル吸収能とトコフェロール量 沖 智之
古川(佐藤) 麻紀 渡辺 純 竹林 純 大潟 直樹 日本食品科学工学会誌 2017
- Effect of consuming a purple-fleshed sweet potato beverage on health-related biomarkers and safety parameters in Caucasian subjects with elevated levels of blood pressure and liver function biomarkers: a 4-week, open-label, non-comparative trial. Oki T
Kano M Watanabe O Goto K Boelsma E Ishikawa F Suda I Bioscience of microbiota, food and health 2016/07
- Identification and evaluation of antioxidants in Japanese parsley. International journal of food sciences and nutrition 2016/06
- サツマイモ葉身中のポリフェノールオキシダーゼのアクアガス加熱処理による失活 佐々木一憲
五月女格 岡留博司 甲斐由美 沖智之 奥野成倫 日本食品科学工学会誌 2016/02/15
- Improvement and Interlaboratory Validation of the Lipophilic Oxygen Radical Absorbance Capacity: Determination of Antioxidant Capacities of Lipophilic Antioxidant Solutions and Food Extracts. Analytical sciences : the international journal of the Japan Society for Analytical Chemistry 2016/02
- サツマイモ「すいおう」葉身中のカフェオイルキナ酸類の茹で処理による変動 佐々木一憲
沖智之 甲斐由美 奥野成倫 日本食品科学工学会誌 2015/09/15
- Effect of repeated harvesting on the content of caffeic acid and seven species of caffeoylquinic acids in sweet potato leaves. Bioscience, biotechnology, and biochemistry 2015/08
- Black Soybean Seed Coat Extract Prevents Hydrogen Peroxide-Mediated Cell Death via Extracellular Signal-Related Kinase Signalling in HepG2 Cells. Journal of nutritional science and vitaminology 2015/06
- Single-laboratory validation for the determination of caffeic acid and seven caffeoylquinic acids in sweet potato leaves/Kazunori Sasaki
Tomoyuki Oki Toru Kobayashi Yumi Kai Shigenori Okuno/BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY
- Extraction Efficiency of Hydrophilic and Lipophilic Antioxidants from Lyophilized Foods Using Pressurized Liquid Extraction and Manual Extraction/Jun Watanabe
Tomoyuki Oki Jun Takebayashi Yuko Takano-Ishikawa/JOURNAL OF FOOD SCIENCE
- 黒大豆「クロダマル」の煎り豆製造工程におけるアントシアニン,プロアントシアニジン,γ-アミノ酪酸および抗酸化能の推移 菅原 晃美
澤井 祐典 氏原 邦博 後藤 一寿 沖 智之 須田 郁夫 日本食品科学工学会誌 2014
- アブラナ科スプラウトのアスコルビン酸含量 澤井祐典
沖智之 西場洋一 奥野成倫 須田郁夫 渡辺慎一 日本食品科学工学会誌 2014
- 18 黒種皮のインゲンマメ遺伝資源における諸特性の評価 大潟 直樹
沖 智之 日本作物学会関東支部会報 2013-12-06
- Characterisation of proanthocyanidins from black soybeans: Isolation and characterisation of proanthocyanidin oligomers from black soybean seed coats/Chiaki Ito
Tomoyuki Oki Tadashi Yoshida Fumio Nanba Katsushige Yamada Toshiya Toda/FOOD CHEMISTRY
- 日本において一般的に食されている野菜・果物の親水性抗酸化能およびこれらの食品からの親水性抗酸化物質一日摂取量の推算 竹林 純
沖 智之 渡辺 純 山崎 光司 陳 健斌 古川 麻紀 藤 坪田 恵 宇津木 卓 興鋼 後藤 一寿 松本 輝樹 石見 佳子 ビタミン 2013-06
- Improvement of the Lipophilic-Oxygen Radical Absorbance Capacity (L-ORAC) Method and Single-Laboratory Validation/Jun Watanabe
Tomoyuki Oki Jun Takebayashi Koji Yamasaki Yuko Takano-Ishikawa Akihiro Hino Akemi Yasui/BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY
- Hydrophilic antioxidant capacities of vegetables and fruits commonly consumed in Japan and estimated average daily intake of hydrophilic antioxidants from these foods/Jun Takebayashi
Tomoyuki Oki Jun Watanabe Koji Yamasaki Jianbin Chen Maki Sato-Furukawa Megumi Tsubota-Utsugi Kyoko Taku Kazuhisa Goto Teruki Matsumoto Yoshiko Ishimi/JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
- 国産黒大豆中の総アントシアニンと総プロアントシアニジンの定量 沖智之
古川(佐藤)麻紀 山下南穂 白土英樹 後藤一寿 奥野成倫 須田郁夫 日本食品科学工学会誌 2013
- DMAC法による豆類中の総プロアントシアニジンの定量法 沖智之
菅原晃美 古川(佐藤)麻紀 須田郁夫 日本食品科学工学会誌 2013
- Method Validation by Interlaboratory Studies of Improved Hydrophilic Oxygen Radical Absorbance Capacity Methods for the Determination of Antioxidant Capacities of Antioxidant Solutions and Food Extracts/Jun Watanabe
Tomoyuki Oki Jun Takebayashi Koji Yamasaki Yuko Takano-Ishikawa Akihiro Hino Akemi Yasui/ANALYTICAL SCIENCES
- 紫黒米・黒大豆のアントシアニン分析における高速液体クロマトグラフィーと pH differential 法の比較 澤井 祐典
菅原 晃美 沖 智之 西場 洋一 氏原 邦博 須田 郁夫 日本食品科学工学会誌 : Nippon shokuhin kagaku kogaku kaishi = Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology 2012
- 葉を食用とするサツマイモ「すいおう」葉部のルテイン,ポリフェノール含量に及ぼす加熱調理法の影響 菅原晃美
根岸由紀子 甲斐由美 石黒浩二 沖智之 須田郁夫 日本調理科学会誌 2011-08-05
- 紫黒米・黒大豆中の総アントシアニンのpH differential法による定量とその試験所間比較による妥当性確認 沖智之
澤井祐典 古川(佐藤)麻紀 須田郁夫 分析化学 2011
- Estimated Average Daily Intake of Antioxidants from Typical Vegetables Consumed in Japan: A Preliminary Study/Jun Takebayashi
Tomoyuki Oki Jianbin Chen Maki Sato Teruki Matsumoto Kyoko Taku Megumi Tsubota-Utsugi Jun Watanabe Yoshiko Ishimi/BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY
- Determination of Free and Bound Phenolic Acids, and Evaluation of Antioxidant Activities and Total Polyphenolic Contents in Selected Pearled Barley/Atsuko Yoshida
Keisuke Sonoda Yoichi Nogata Takashi Nagamine Maki Sato Tomoyuki Oki Shunjiro Hashimoto Hideaki Ohta/FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH
- 紫サツマイモの加工食品に含まれる主要アントシアニンの定量 沖智之
三好絢子 後藤一寿 佐藤麻紀 白土英樹 寺原典彦 須田郁夫 日本食品科学工学会誌 2010
- 抗酸化能測定法であるH‐ORAC法の室間共同試験 渡辺純
沖智之 竹林純 山崎光司 津志田藤二郎 日本食品科学工学会誌 2010
- 有色サツマイモのDPPHラジカル消去能とORAC(活性酸素吸収能) 沖智之
佐藤麻紀 吉永優 境哲文 菅原晃美 寺原典彦 須田郁夫 日本食品科学工学会誌 2009
- 有色サツマイモ味噌製造におけるアントシアニン, ポリフェノールおよびβ-カロテンの変化 西場 洋一
鵜木 隆文 沖 智之 菅原 晃美 須田 郁夫 日本食品科学工学会誌 : Nippon shokuhin kagaku kogaku kaishi = Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology 2008
- Effects of purple sweet potato anthocyanins on development and intracellular redox status of bovine preimplantation embryos exposed to heat shock/Miki Sakatani
Ikuo Suda Tomoyuki Oki Shu-ichi Kobayashi Shuji Kobayashi Masashi Takahashi/JOURNAL OF REPRODUCTION AND DEVELOPMENT
- The Rc and Rd genes are involved in proanthocyanidin synthesis in rice pericarp/Tsutomu Furukawa
Masahiko Maekawa Tomoyuki Oki Ikuo Suda Shigeru Iida Hiroaki Shimada Itsuro Takamure Koh-ichi Kadowaki/PLANT JOURNAL
- 紫甘しょに含まれる主要アントシアニンの一斉定量 寺原典彦
沖智之 松井利郎 福井敬一 杉田浩一 松本清 須田郁夫 日本食品科学工学会誌 2007
- 国内産大豆のイソフラボン,チアミン,リボフラビンおよびトコフェロール含量の変動 西場洋一
須田郁夫 沖智之 菅原晃美 日本食品科学工学会誌 2007
- Determination of acylated anthocyanin in human urine after ingesting a purple-fleshed sweet potato beverage with various contents of anthocyanin by LC-ESI-MS/MS/Tomoyuki Oki
Ikuo Suda Norihiko Terahara Maki Sato Minoru Hatakeyama/BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY
- Contribution of β-carotene to radical scavenging capacity varies among orange-fleshed sweet potato cultivars Tomoyuki Oki
Saki Nagai Masaru Yoshinaga Yoichi Nishiba Ikuo Suda Food Science and Technology Research 2006-05
- Effects of high ambient temperature and restricted feed intake on urinary and plasma 3-methylhistidine in lactating Holstein cows/M Kamiya
Y Kamiya M Tanaka T Oki Y Nishiba S Shioya/ANIMAL SCIENCE JOURNAL
- Evaluation of antioxidant activity of vegetables from Okinawa prefecture and determination of some antioxidative compounds/Gouki Maeda
Kensaku Takara Koji Wada Tomoyuki Oki Mami Masuda Toshio Ichiba Yoshihiro Chuda Hiroshi Ono Ikuo Suda/FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH
- Changes in radical-scavenging activity and components of mulberry fruit during maturation/T Oki
M Kobayashi T Nakamura M Okuyama M Masuda H Shiratsuchi Suda, I/JOURNAL OF FOOD SCIENCE
- 紫サツマイモ「アヤムラサキ」から調製したアントシアニン含有物の高血圧自然発症ラットに対する血圧降下作用 小林 美緒
沖 智之 増田 真美 永井 沙樹 福井 敬一 松ケ野 一郷 須田 郁夫 日本食品科学工学会誌 : Nippon shokuhin kagaku kogaku kaishi = Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology 2005
- 高圧溶媒抽出したタマネギケルセチン類の定量 沖智之
阿部秀子 増田真美 中川強 須田郁夫 日本食品科学工学会誌 2005
- 沖縄県産果実類・野菜類のポリフェノール含量とラジカル消去活性 須田郁夫
沖智之 西場洋一 増田真美 小林美緒 永井沙樹 比屋根理恵 宮重俊一 日本食品科学工学会誌 2005
- 沖縄県産果実類・野菜類のポリフェノール含量とラジカル消去活性 須田 郁夫
沖 智之 西場 洋一 増田 真美 小林 美緒 永井 沙樹 比屋根 理恵 宮重 俊一 日本食品科学工学会誌 2005
- アコヤガイ貝肉アルカリプロテアーゼ分解物の降圧効果とアンジオテンシンI変換酵素阻害ペプチドの単離・同定 片野 静次
沖 智之 松尾 由佳 義平 邦利 奈良 安雄 三木 知博 松井 利郎 松本 清 日本水産學會誌 = Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries 2003-11
- Physiological functionality of purple-fleshed sweet potatoes containing anthocyanins and their utilization in foods/Suda, I
T Oki M Masuda M Kobayashi Y Nishiba S Furuta/JARQ-JAPAN AGRICULTURAL RESEARCH QUARTERLY
- Simple and rapid spectrophotometric method for selecting purple-fleshed sweet potato cultivars with a high radical-scavenging activity/T Oki
M Osame M Masuda M Kobayashi S Furuta Y Nishiba T Kumagai T Sato Suda, I/BREEDING SCIENCE
- Radical-scavenging activities of soybean cultivars with black seed coats/Shu Furuta
Masakazu Takahashi Yasuhiro Takahata Yoichi Nishiba Tomoyuki Oki Mami Masuda Mio Kobayashi Ikuo Suda/Food Science and Technology Research
- Polymeric procyanidins as radical-scavenging components in red-hulled rice/T Oki
M Masuda M Kobayashi Y Nishiba S Furuta Suda, I T Sato/JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
- Involvement of anthocyanins and other phenolic compounds in radical-scavenging activity of purple-fleshed sweet potato cultivars/T Oki
M Masuda S Furuta Y Nishiba N Terahara Suda, I/JOURNAL OF FOOD SCIENCE
- Direct absorption of acylated anthocyanin in purple-fleshed sweet potato into rats/Suda, I
T Oki M Masuda Y Nishiba S Furuta K Matsugano K Sugita N Terahara/JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
- サツマイモ「シモン1号」葉部熱水抽出液のラジカル消去活性 沖 智之
増田 真美 納美 由紀 小林 美緒 古田 収 西場 洋一 須田 郁夫 日本食品科学工学会誌 : Nippon shokuhin kagaku kogaku kaishi = Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology 2002
- alpha-glucosidase inhibitory action of natural acylated anthocyanins. 1. Survey of natural pigments with potent inhibitory activity/T Matsui
T Ueda T Oki K Sugita N Terahara K Matsumoto/JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
- alpha-glucosidase inhibitory action of natural acylated anthocyanins. 2. alpha-glucosidase inhibition by isolated acylated anthocyanins/T Matsui
T Ueda T Oki K Sugita N Terahara K Matsumoto/JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
- Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus IFO13953 で発酵させた発酵乳から分離された抗酸化ペプチド 工藤 康文
松田 茂樹 井越 敬司 沖 智之 日本食品科学工学会誌 : Nippon shokuhin kagaku kogaku kaishi = Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology 2001
- 紫サツマイモを原材料としたチップスのラジカル消去活性 沖 智之
増田 真美 古田 收 西場 洋一 須田 郁夫 日本食品科学工学会誌 : Nippon shokuhin kagaku kogaku kaishi = Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology 2001
- Evaluation of alpha-glucosidase inhibition by using an immobilized assay system/T Oki
S Matsui K Matsumoto/BIOLOGICAL & PHARMACEUTICAL BULLETIN
- Isolation and identification of peptidic alpha-glucosidase inhibitors derived from sardine muscle hydrolyzate/T Matsui
T Oki Y Osajima/ZEITSCHRIFT FUR NATURFORSCHUNG C-A JOURNAL OF BIOSCIENCES
- Inhibitory effect of alpha-glucosidase inhibitors varies according to its origin/T Oki
T Matsui Y Osajima/JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
- Preparation of glutaraldehyde cross-linked complex from support/Toshiro Matsui
Tomoyuki Oki Kiyoshi Matsumoto Yutaka Osajima/Bioscience, Biotechnology and Biochemistry
- In vitro survey of alpha-glucosidase inhibitory food components/T Matsui
C Yoshimoto K Osajima T Oki Y Osajima/BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY
- 2,3-ナフタレンジアルデヒド蛍光誘導体化によるヒト血しょう中のアンジオテンシン類の高速液体クロマトグラフィー 松藤 寛
松井 利郎 沖 智之 川崎 晃一 筬島 豊 分析化学 = Japan analyst 1995-10
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