論文

基本情報

氏名 沖 智之
氏名(カナ) オキ トモユキ
氏名(英語) OKI TOMOYUKI
所属 中村学園大学 栄養科学部 栄養科学科
職名 教授

題名

Characterisation of proanthocyanidins from black soybeans: Isolation and characterisation of proanthocyanidin oligomers from black soybean seed coats

単著・共著の別

 

著者

Chiaki Ito
Tomoyuki Oki
Tadashi Yoshida
Fumio Nanba
Katsushige Yamada
Toshiya Toda

担当区分

 

概要

Proanthocyanidin oligomers (dimers to tetramers) were isolated from black soybean seed coats, using Sephadex LH-20 column chromatography and reversed-phase preparative HPLC. The isolated oligomers consisted of only (-)-epicatechin units, which were linked through either 4 beta -> 8 or 4 beta -> 6 (B-type) bonds. Procyanidin B2, procyanidin C1, and cinnamtannin A2 were identified as the main compounds of the proanthocyanidin dimers, trimers, and tetramers, respectively. (C) 2013 Elsevier Ltd. All rights reserved.

発表雑誌等の名称

FOOD CHEMISTRY

出版者

ELSEVIER SCI LTD

141

3

開始ページ

2507

終了ページ

2512

発行又は発表の年月

2013-12

査読の有無

有り

招待の有無

無し

記述言語

英語

掲載種別

研究論文(学術雑誌)

国際・国内誌

 

国際共著

 

ISSN

 

eISSN

 

DOI

10.1016/j.foodchem.2013.05.039

Cinii Articles ID

 

Cinii Books ID

 

Pubmed ID

 

PubMed Central 記事ID

 

形式

無償ダウンロード

JGlobalID

 

arXiv ID

 

ORCIDのPut Code

 

DBLP ID