論文

基本情報

氏名 池上 徹
氏名(カナ) イケガミ トオル
氏名(英語) IKEGAMI TORU
所属 中村学園大学 栄養科学部 フード・マネジメント学科
職名 教授

題名

Acceleration of yeast growth by addition of carbon to cultivation medium

単著・共著の別

 

著者

T Ikegami
Y Yamada
H Ando

担当区分

 

概要

Using a strain of Candida krusei IA-1 isolated from commercial Japanese sake lees, the effects of carbon on the lag phase and logarithmic growth phase were investigated in repeated batch cultivation. The lag phase was about 1 h shorter with the addition of 2%w/v of activated carbon to fresh medium. The free cell concentration was approximately 10(8) cells/ml in the presence, but only 10(5) cells/ml without addition.

発表雑誌等の名称

BIOTECHNOLOGY LETTERS

出版者

KLUWER ACADEMIC PUBL

20

7

開始ページ

673

終了ページ

677

発行又は発表の年月

1998-07

査読の有無

有り

招待の有無

無し

記述言語

英語

掲載種別

研究論文(学術雑誌)

国際・国内誌

 

国際共著

 

ISSN

 

eISSN

 

DOI

10.1023/A:1005370507362

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