論文

基本情報

氏名 池上 徹
氏名(カナ) イケガミ トオル
氏名(英語) IKEGAMI TORU
所属 中村学園大学 栄養科学部 フード・マネジメント学科
職名 教授

題名

Accelerated ethanol fermentation by Saccharomyces cerevisiae with addition of activated carbon

単著・共著の別

 

著者

T Ikegamai
H Yanagishita
D Kitamoto
K Haraya

担当区分

 

概要

Fermentation with the addition of activated carbon at 100 g l(-1) promoted the glucose consumption and ethanol production rates of Saccharomyces cerevisiae by 1.3 and 1.1 times, respectively. With fermentation using spent medium, the consumption rate was maintained at 90% of that in the fresh medium with the addition of activated carbon, while the rate without any addition decreased to about 70%.

発表雑誌等の名称

BIOTECHNOLOGY LETTERS

出版者

KLUWER ACADEMIC PUBL

22

21

開始ページ

1661

終了ページ

1665

発行又は発表の年月

2000-11

査読の有無

有り

招待の有無

無し

記述言語

英語

掲載種別

研究論文(学術雑誌)

国際・国内誌

 

国際共著

 

ISSN

 

eISSN

 

DOI

10.1023/A:1005630621301

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