論文

基本情報

氏名 三成 由美
氏名(カナ) ミナリ ヨシミ
氏名(英語) YOSHIMI MINARI
所属 中村学園大学 栄養科学部 栄養科学科
職名 教授

題名

カキの葉の組織構造並びに食物繊維成分について

単著・共著の別

 

著者

楠 喜久枝
藤田 守
松隈 美紀
馬場 良子
三成 由美
田所 忠弘
印南 敏
前川 昭男

担当区分

 

概要

Morphological and histochemical changes of tissue structures in persimmon leaves were investigated using a fresh leaf, a freeze - dried powder and a semi-purified dietary fiber preparation isolated from the powder. Concentration and composition of dietary fiber (DF) and other chemical components in the latter two samples were also analyzed. Morphological observation showed that the fresh persimmon leaf distributed palisade and spongy parenchyma between the upper and lower epidermis. It was observed by histochemical techniques that the cell walls and vacuoles of the cells were stained strong...

発表雑誌等の名称

日本食品保蔵科学会誌 = Food preservation science

出版者

日本食品保蔵科学会

23

2

開始ページ

65

終了ページ

75

発行又は発表の年月

1997-03-31

査読の有無

無し

招待の有無

無し

記述言語

日本語

掲載種別

 

国際・国内誌

 

国際共著

 

ISSN

 

eISSN

 

DOI

10.5891/jafps.23.65

Cinii Articles ID

 

Cinii Books ID

 

Pubmed ID

 

PubMed Central 記事ID

 

形式

無償ダウンロード

JGlobalID

 

arXiv ID

 

ORCIDのPut Code

 

DBLP ID