MISC

基本情報

氏名 三成 由美
氏名(カナ) ミナリ ヨシミ
氏名(英語) YOSHIMI MINARI
所属 中村学園大学 栄養科学部 栄養科学科
職名 教授

題名

ニューセラミックス鍋の湿式加熱における調理効果

単著・共著の別

 

著者

三成 由美
楠 喜久枝
橋本 啓一
田中 正己

担当区分

 

概要

The cooking effects were investigated by comparing the advanced ceramics test pan and an aluminum pan. Also, thermal histories, changes in the physical properties and seasoning evaluations after heating foods cooked by boiling and simmering were investigated using foods having different main ingredients (radishes, potatoes, fish and eggs). As a result, it was recognized that, with simmering fully to their core and shortening their heating time, starchy foods like potatoes and fibrous radishes could hold their shapes without collapsing due to the heat retaining effect of the advanced Ceramic...

発表雑誌等の名称

日本家政学会誌

出版者

社団法人日本家政学会

42

1

開始ページ

31

終了ページ

35

発行又は発表の年月

1991-01-15

査読の有無

無し

依頼の有無

無し

記述言語

日本語

掲載種別

 

国際・国内誌

 

国際共著

 

ISSN

 

eISSN

 

DOI

10.11428/jhej1987.42.31

Cinii Articles ID

 

Cinii Books ID

 

Pubmed ID

 

PubMed Central 記事ID

 

形式

無償ダウンロード

JGlobalID

 

arXiv ID

 

ORCIDのPut Code

 

DBLP ID