MISC

基本情報

氏名 三成 由美
氏名(カナ) ミナリ ヨシミ
氏名(英語) YOSHIMI MINARI
所属 中村学園大学 栄養科学部 栄養科学科
職名 教授

題名

ニューセラミックス鍋による湿式加熱特性

単著・共著の別

 

著者

楠 喜久枝
三成 由美
橋本 啓一
田中 正己

担当区分

 

概要

An advanced ceramic pan made of a material which has far-infrared emissivity has been developed. The heating effect was investigated to verify the effectivity of heat by use of this pan during wet cooking. An experiment was carried out using conduction, convection and radiation to investigate the differences between this pan and a commercial aluminum pan. As a result of the experiment, it was found that the heat insulation effect of the pan is higher than that of the aluminum pan due to its ability to retain heat during conduction. During convection, the advanced ceramic pan produced a bubb...

発表雑誌等の名称

日本家政学会誌

出版者

社団法人日本家政学会

42

1

開始ページ

25

終了ページ

29

発行又は発表の年月

1991-01-15

査読の有無

無し

依頼の有無

無し

記述言語

日本語

掲載種別

 

国際・国内誌

 

国際共著

 

ISSN

 

eISSN

 

DOI

10.11428/jhej1987.42.25

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形式

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