論文

基本情報

氏名 太田 千穂
氏名(カナ) オオタ チホ
氏名(英語) CHIHO OHTA
所属 中村学園大学 栄養科学部 栄養科学科
職名 准教授

題名

乳化液状ドレッシングの品質に及ぼす牛血漿蛋白質の影響

単著・共著の別

 

著者

古賀 貴子
古賀 ゆう子
太田 千穂
斎藤 昌義
太田 英明

担当区分

 

概要

The electrophoretic property, solubility and emulsifying stability of the beef plasma protein (PP) were examined, and the quality of emulsion type salad dressing preparation using PP as the emulsifier was investigated. The major protein component of PP was water-soluble protein, serum albumin, indicating the solubility was 90.5% at pH 3.0. The emulsion with PP was stabilized in acidic condition at lower temperature. The emulsion type salad dressing prepared by adding PP (1, 2 and 3%) to the basic dressing material, which consisted of the mixture of salad oil and brewed vinegar (60:40, w/w),...

発表雑誌等の名称

日本食品科学工学会誌

出版者

社団法人 日本食品科学工学会

49

2

開始ページ

82

終了ページ

90

発行又は発表の年月

2002-02

査読の有無

有り

招待の有無

無し

記述言語

日本語

掲載種別

研究論文(学術雑誌)

国際・国内誌

 

国際共著

 

ISSN

 

eISSN

 

DOI

10.3136/nskkk.49.82

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形式

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